Skip to main content

Västkusten med Bohuslän

Följ med på en riktig västkustsemester till Bohuslän med både vacker natur, hav, fisklunch, båttur och västkustbuffe. Vårt underbara hemland har mycket att bjuda på, så passa på att se Sverige när det är som bäst med oss på Thells!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Under morgonen börjar vår resa norrut. Vid 13-tiden når vi Uddevalla och det är hög tid för lunch. Därefter vi checkar in på mysiga hotell Bohusgården. Nu finns det möjlighet att följa med på en kort stadspromenad för att lära känna staden lite bättre. Under kvällen serveras en gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Efter en god frukost väntar dagens långa äventyr. Vi möter upp vår lokalguide som ska ta oss genom Grundsund och Skaftölandet. Det närmar sig lunchtid och vi når Smultron och Tång Restaurang som serverar oss dagens fisk.

Mätta och belåtna går färden vidare till Lysekil. Här ska vi promenera längs med gamla stans vackra gator, vår reseledare berättar om den flera hundra år gamla staden. Promenaden avslutas vid den stora kyrkan som blickar ut över vattnet. Här finns det även tillfälle för egna besök i butiker eller de mysiga caféerna.

Vi börjar närma oss kväll och för en del – dagens höjdpunkt! Bussen tar oss från Lysekil och upp till Smögen. Här kastar vi loss och vår guidade båttur genom Sotenkanalen börjar. Ombord serveras en härlig västkustbuffe med bland annat räkor, rökt lax, inlagd sill, musslor, potatis, såser och nybakat bröd. Med vinden i håret och kulturrika berättelser får vi en otroligt trevlig kväll tillsammans!

Bussen tar oss åter till hotellet och vi rundar av kvällen.

Dag 3: Efter en härlig sovmorgon och god frukost lastar vi åter bussen och påbörjar hemfärden. På vägen hem stannar vi till på Laxbutikens restaurang strax utanför Falkenberg. Här finns det möjlighet att äta lunch och även undersöka deras trevliga laxbutik. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Skåne med härliga minnen efter en trevlig resa.

Tidtabell M21

Påstigningsort

Påstigningsplats

Helsingborg

Hamntorget 08:40

Landskrona

Tågstationen 08:15

Löddeköpinge

Pendlarparkeringen 07:55

Fjelie

Pendlarparkeringen 07:45

Lund

Godsmagasinet 06:50

Södra Sandby

Thells Buss 06:35

Dalby

Gästis 06:20

Staffanstorp

Lidl 06:10

Malmö Opera

Malmö Operan 07:20

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
13/8BussHotel Bohusgården UddevallaMer än 83 790:-BokaMer information