Skip to main content

Whiskymässa i Rostock

Den årliga whiskymässan i Rostock är en härlig tillställning för whiskyälskaren. Här möter vi utställare från många av världens etablerade whiskyproducerande länder och hundratals whiskysorter finns att prova.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1: Vi startar på morgonen med påstigning på respektive ort. Via Öresundsbron, Danmark och färja till Tyskland  når vi Rostock. Innan vi beger oss till vårt hotell gör vi ett litet stopp vid en av ”gränsbutikerna” för en stunds proviantering. Vi åker därefter till centrala Rostock där vi checkar in på det förnämliga Steigenberger Hotel Sonne. Under eftermiddagen är tiden fri att på egen hand botanisera bland stadens stora utbud av butiker, restauranger och barer. På kvällen äter vi en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2: Efter frukost öppnar snart whiskymässan sina portar. På mässan finns många whiskyproducenter representerade. Vi hittar whiskysorter från bl.a. Japan, USA, Skottland, Irland, Frankrike och Tyskland. Bland de destillerier som tidigare år varit med på mässan finns Laphroaig, Highland Park, Aberlour, Ardbeg, Macallan, Balvenie, Glenmorangie, Caol Ila och ytterligare ett femtiotal destillerier. Totalt erbjuds ungefär 250 sorters whisky och rom att prova.

 Dag 3: Efter lite sovmorgon och frukost på hotellet lastar vi bussen och styr färden mot hamnen. Vi stannar till vid Bordershop för de avslutande inköpen innan vi tar färjan till Danmark. Snart återser vi Öresundsbron och Skåne igen efter givande dagar i Rostock.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/11BussSteigenberger Hotel SonneMer än 83 290:-Boka

Hotell

Steigenberger Hotel Sonne
Förnämligt fyrstjärnigt hotell med perfekt läge i centrala Rostock med gågatan och shopping runt hörnet. På hotellet finns bar, restaurang och en wellnessavdelning...