Skip to main content

Skidresa Italien

Vintern 2022 erbjuder Thells en repris till Dolomiterna i norra Italien! En skidresa för alla vintersportare som brinner för sagolik alpin- och snowboardåkning. Dalen och skidparadiset, Val di Sole, är dörren till ett omfattande skidområde med över 380 km preparerade pister och 150 moderna liftar. Med liftkortet ”SkiramaSkipass får ni tillgång till områdena Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida, Marilleva, Pejo, Ponte-di Legno-Tonde, Paganella, Monte Bondane och Alpe Cimbra: Folgaria Lavarone. Trentinoregionen och bergskedjan Brenta-Dolomiterna bjuder på ett enormt fint skidområde med välpreparerade pister som ger väldigt varierad åkning. Det finns övervägande röda pister, men även blått och en del svarta pister. Man kan säga att Madonna di Campiglio, Pinzolo i Val Rendena och Val di Sole tillsammans skapar ett italienskt vinter-eldorado! Oavsett om man är skidåkare eller snowboardåkare, nybörjare eller avancerad så har pisterna runt omkring detta enorma skidområde något som passar varje gäst.

Sök resa

Dagprogram

Dag 1. Lördag eftermiddag stiger vi på en av våra bussar och beger oss söderut genom Danmark mot färjeläget i Rödby. Lagom till middagstid kör vi ombord och under de 45 min som överfarten tar har vi tid att äta en god middag innan färjan lägger till i Puttgarden. Väl i land i Tyskland fortsätter vi söderöver mot Österrike och kör hela natten. Under resan gör vi stopp med jämna mellanrum. Naturligtvis har vi två yrkeschaufförer med på resan, som byter av varandra under natten.

Dag 2-7. Tidig söndagsmorgon anländer vi till den lilla staden Monclassico och vårt fina hotell Holiday Mountain Boutique.  Här väntar en god frukost innan vi kan hoppa i skidkläderna och ge oss ut i backarna för en första dag av sex dagars härlig skidåkning! Efter en första dag i skidbacken återvänder vi till hotellet och checkar in. Sedan väntar en vecka med goda middagar varvat med äkta italiensk after ski. Vill man ta det lugnt och koppla av beger man sig till hotellets wellness avdelning. 

Dag 8-9. Efter lördagens frukost checkar vi ut från våra rum och sätter bagaget i bagagerummet. Här har man dagen framför sig att en runda i den lilla staden eller ta en sista skidtur för den här gången. Vi äter en sista middag på hotellets restaurang och därefter är det dags att stiga ombord på bussen och hemresan tar sin början. Vi tar samma väg som på utresan. Söndag vid lunchtid är vi tillbaka i Sverige och våra avstigningsorter.